skip to Main Content

De verschillende e-sigaretten

U heeft besloten om gezonder te gaan leven, en daar hoort een vermindering van roken bij. U heeft zelfs besloten om de stap te maken naar elektrische sigaretten. Gefeliciteerd! Maar u bent er nog niet helemaal. Er bestaan namelijk verschillende soorten sigaretten. Maar welke is het meest geschikt voor u? Wij hebben hieronder wat informatie op een rijtje gezet om u te helpen kiezen wat voor elektrische sigaretten u het liefste zou gebruiken. We kunnen de elektrische sigaret meteen in twee categorieën verdelen: de atomizers en de cartomizers. Dit zijn Engelse termen die verwijzen naar specifieke onderdelen van de sigaretten. Hoewel de meeste elektrische sigaretten uit dezelfde onderdelen bestaan, zit het belangrijkste verschil in de samenstelling daarvan. En dit kan nogal verschillen tussen de ene elektrische sigaret en de andere.

De cartomizer

Iedere elektrische sigaret bevat de volgende drie elementen: een batterij om de sigaret van elektriciteit te voorzien, een vulling waar de vloeistof die de damp produceert in ligt opgeslagen, en een verdamper waar de sigaret wordt verwarmd. Bij atomizers zijn deze drie allemaal gescheiden en vinden alle taken plaats in een specifiek deel van de sigaretten. Bij cartomizers functioneert één deel van de elektrische sigaretten als vulling en verdamper. Bij vrijwel alle elektrische sigaretten zijn de verschillende delen makkelijk van elkaar los te maken door middel van een schroef. Cartomizers worden over het algemeen slechts eenmalig gebruikt, aangezien ze moeilijk te hervullen zijn. Zo koopt men een losse cartomizer, het mondstuk met daarin zowel een vulling als een verdamper, meestal gevuld met vloeistof. Na gebruik van de sigaretten kunnen deze cartomizers weggegooid worden, terwijl de batterij behouden blijft. Een erg eenvoudig principe dat veel weg heeft van de gewone sigaret. Zo kunnen cartomizers worden gekocht in verschillende sterkten van nicotine en verschillende smaken. Ook kan zo’n elektrische sigaret leeg worden gekocht. Er moet dan zelf vloeistof in de vulling worden gegoten. Omdat dit een lastig klusje is, worden cartomizers meestal verkocht met vloeistof in de vulling. Dit zijn de beste elektrische sigaretten voor mensen die niet al te vaak gebruik maken van een e-sigaret of die graag wisselen van sterkte en smaak.

De atomizer

De atomizer is een heel ander verhaal. Omdat deze sigaretten een gescheiden verdamper en vulling bevatten, kunnen ze gemakkelijk worden aangevuld en hergebruikt. Toch gaan atomizers niet voor altijd mee. Gemiddeld werkt een atomizer ongeveer een maand, maar ervaringen kunnen verschillen van een paar dagen tot een paar maanden. Het is dus verstandig om altijd een paar extra atomizers in huis te hebben, als u voor dit type elektrische sigaret kiest.

Ook de naam atomizer verwijst naar een bepaald onderdeel van de elektrische sigaretten van dit type. De atomizer is namelijk de verdamper. Deze zit vast aan de vulling van de sigaretten, die op zijn beurt weer vast zit aan het mondstuk. De gebruiker kan dus makkelijk het mondstuk van een dergelijke elektrische sigaret losschroeven en de vulling vervangen. Deze vullingen kunnen leeg of voorgevuld worden gekocht bij een verstrekker van elektrische sigaretten. Daarnaast kunnen de atomizer elektrische sigaretten worden aangepast door het mondstuk te vervangen.

Back To Top