skip to Main Content

Een elektronisch alternatief

Wacht even voordat u die sigaret opsteekt, er is een voordelig alternatief! Als roker heeft u vast al vaker gehoord dat u moet overschakelen naar elektrisch roken. Maar heeft u daar ook daadwerkelijk werk van gemaakt? De meeste rokers hebben in eerste instantie een negatief beeld van de elektrische sigaret, maar wist u dat er ook ontzettend veel voordelen zitten aan elektrisch roken? We hebben deze voordelen voor u op een rijtje gezet. Neem dus gerust een kijkje en denk eens over deze voordelen na.

E-sigaretten

Wie weet besluit u om over te stappen op elektrische sigaretten en zult u deze voordelen zelf meemaken. Voordat u echter de voordelen van elektrisch roken kunt begrijpen, moet u weten wat dat nu eigenlijk inhoudt. Hoe functioneren elektrische sigaretten nu eigenlijk? Elektrische sigaretten bestaan uit een aantal delen, zoals het mondstuk, de vulling, de verdamper en de batterij. De batterij zorgt voor elektriciteit, de verdamper verhit de vloeistof die ligt opgeslagen in de vulling en via het mondstuk kan deze damp worden ingeademd.

Voordelig

Bij elektrisch roken is dus geen spraken van het verbranden van de sigaret en er wordt geen tabak gebruikt. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat u koolmonoxide en teer zal binnen krijgen zoals bij roken van oudsher. Maar dit is slechts één van de vele voordelen van elektrisch roken. Het elektrisch alternatief is niet alleen gezonder voor uw lichaam, het is ook veel beter voor u omgeving. Wanneer u een sigaret rookt is de rook schadelijk voor iedereen in de omgeving, maar bij een elektrische sigaret is dat niet het geval. Maar er zijn nog meer voordelen, zoals de prijs. U weet ongetwijfeld dat sigaretten erg duur zijn. Één van de voordelen van elektrisch roken is simpelweg dat het goedkoper is dan gewone sigaretten. U hoeft slechts de vulling te vervangen wanneer deze leeg is, of u kunt zelfs aparte vloeistof krijgen en zelf de vulling opvullen. Bovendien kunt u altijd zelf kiezen hoe sterk u uw elektrische sigaret wilt hebben. De vullingen komen met verschillende sterkten in nicotine. Maar er zijn nog meer voordelen van elektrisch roken.

Niet voor niet-rokers

Aangezien er bij elektrisch roken geen tabak wordt gerookt, en er technisch gezien geen verbranding plaats vindt, valt het niet onder het rookverbod. Dit betekent dat u overal mag genieten van uw elektrische sigaret. Één van de voordelen van elektrisch roken is dus dat het eigenlijk helemaal geen roken is! Kortom, als u wilt blijven genieten van sigaretten of als u uw nicotine-inname wilt verminderen, doet u er verstandig aan om over te stappen naar de elektrische versie.

Vaporizer

Er zijn haast geen voordelen te bedenken voor ouderwetse sigaretten ten opzichte van het elektrisch alternatief. Desondanks een heleboel voordelen van elektrisch roken, is het niet voor iedereen. Als u geen roker bent, doet u er verstandig aan om niet met een e-sigaret te beginnen. Ook zwangere vrouwen en andere personen die voor een bepaalde periode geen tabak mogen innemen doen er goed aan geen elektrische sigaretten te gebruiken.

Back To Top