skip to Main Content

Stop met sigaretten

Bent u van plan om te stoppen met roken? Wellicht heeft u het al enkele malen geprobeerd. Er zijn genoeg redenen om te stoppen en er zijn een heleboel methoden om dat te doen. Helaas zijn ze niet allemaal effectief. Maar heeft u ook al eens een elektrische sigaret geprobeerd? Elektrisch roken is speciaal bedoeld voor rokers en het heeft al vele mensen geholpen om van hun verslaving af te komen of om in ieder geval te minderen.

Dus als u wilt stoppen met roken, dan is het verstandig om eens te kijken naar elektrische sigaretten. Wellicht vraagt u zich af waarom u moet overstappen als u juist wilt stoppen met roken of twijfelt u er überhaupt aan of u wel wilt stoppen. De keuze ligt uiteraard bij, maar wij hebben wat informatie voor u verzameld. Dus lees rustig verder en bekijk zelf of elektrisch roken een reëel alternatief voor u biedt.

Waarom stoppen?

Er zijn talloze redenen om te stoppen met roken. Het is natuurlijk erg slecht voor u gezondheid, maar daarnaast heeft het ook een aantal andere vervelende bijwerkingen. Roken brengt namelijk niet alleen uw eigen gezondheid in gevaar, maar ook die van anderen rondom u. Daarnaast kost het veel geld om regelmatig een sigaretje op te steken. En door het rookverbod in de horeca moet u zich in steeds meer hoeken wringen om überhaupt nog te kunnen roken. Kortom, er zijn genoeg redenen om te stoppen met roken. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen vier verschillende typen rokers. De tevreden roker denkt absoluut niet aan stoppen en geniet van de tabak. De gecommitteerde stopper is juist vastberaden om te stoppen met roken. De geïnteresseerde stopper en de conflicted smoker zitten daar allebei tussenin. De laatste twijfelt nog tussen stoppen of niet, terwijl de eerste wel vastberaden zou willen zoals de gecommitteerde stopper, maar last heeft bij moeilijke momenten. Het maakt echter niet uit wat voor type roker u bent, u kunt altijd een elektrische sigaret proberen en er bestaat een grote kans dat u meteen zult willen overstappen. Al vele honderden gingen u voor.

Een elektronisch alternatief

De e-sigaret bevat geen tabak en brandt niet. Ook ademt u geen teer of koolmonoxide in en zo is de e-sigaret een stuk gezonder voor u en de omgeving. Daarnaast kunt u uw nicotinegebruik verminderen en uiteindelijk helemaal stoppen zonder te stoppen met roken. Technisch gezien is elektrisch roken echter geen roken aangezien er geen tabak wordt verbrand. Dit betekent ook dat het niet onder het rookverbod valt.

Er bestaan verschillende soorten e-sigaretten, waarbij er een belangrijk onderscheid is tussen atomizers en cartomizers. Ieder e-sigaret bevat een batterij, een verdamper en een vulling. Bij de atomizer zijn die allemaal gescheiden, terwijl bij de cartomizer de verdamper en vulling één zijn. Hierdoor is de cartomizer vaak voor eenmalig gebruik en geschikter voor mensen die af en toe gebruiken en graag afwisselen van smaak en type. De atomizer is makkelijker te hergebruiken. Beide zijn echter uitmate geschikt om te stoppen met roken. Dus wilt u ook stoppen? Schakel over naar een e-sigaret!

Back To Top