skip to Main Content

Rookt u nog altijd tabak? Met de komst van het elektrisch roken is tabak overbodig! Waarschijnlijk heeft u al eerder gehoord over een elektrisch alternatief, maar heeft u het ook daadwerkelijk een kans gegeven? Veel mensen weten simpelweg niet wat het nieuwe roken inhoudt, en zijn door hun onwetendheid al snel afgeleid van de vele voordelen die elektrisch roken te bieden heeft. Wellicht vraagt u zich nu zoiets af als: ‘Hoe werkt elektronisch roken?’ ‘Is het overal toegestaan?’ ‘Is het gezond?’ en wellicht de meest prangende vraag: ‘Waarom zou ik overstappen op een elektrisch product?’ Wij hebben het antwoord voor al deze, en nog veel meer, vragen op een rijtje gezet. Lees het volgende eens rustig door en ontdek wat de e-sigaret voor u kan betekenen.

Hoe het werkt?

Allereerst moet het gezegd worden dat is bedoeld elektrisch roken als vervangmiddel voor het roken van tabak. Niet-rokers, jongeren die nog geen tabak mogen roken, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, patiënten die medicatie tegen astma of depressie nemen, diabetici, mensen met een hoge bloeddruk en mensen met een verhoogde kans op hart- en vaatziekten wordt dan ook afgeraden om te roken, elektrisch of niet. Bent u echter een roker, dan is er een grote kans dat het u erg zal bevallen wanneer u overstapt op elektrische sigaretten. Zelfs rokers die niet van plan waren om te stoppen met roken, blijven vaak elektrisch roken wanneer ze dit eenmaal geprobeerd hebben. Bij elektrisch roken wordt gebruik gemaakt van een elektrisch apparaat dat de taken van een gebruikelijke sigaret vervangt. Deze elektrische sigaret bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk een batterij, een vulling en een verdamper. Deze kunnen gemakkelijk in en uit elkaar geschroefd worden. Zo kan de vulling worden vervangen wanneer deze leeg is. Er bestaan echter twee varianten binnen de elektrische sigaretten: de atomizer en de cartomizer. Bij de eerste zijn de vulling en de verdamper, die in het Engels de atomizer wordt genoemd, gescheiden zodat de vulling makkelijk vervangen kan worden. Bij de cartomizer worden deze taken vervuld door één stuk, dat de cartomizer genoemd wordt, en moet dat stuk helemaal vervangen worden.

Redenen om over te stappen

Elektrisch roken heeft zo zijn voordelen. De sigaret brandt niet en er is geen tabak aanwezig. Zo ademt de gebruiker geen koolmonoxide en teer in. Verder onderzoek moet nog uitsluitsel geven over hoe gezond de elektrische sigaret nu werkelijk is, maar het lijkt zo goed als zeker dat het elektrisch alternatief gezonder is dan de sigaret met tabak. Bovendien is het overal toegestaan. Het is natuurlijk erg vervelend dat u haast nergens meer kunt roken onder het rookverbod, maar met een elektrisch apparaatje kunt u dit verbod dus mooi omzeilen. Er is immers geen sprake van tabak of van het verbranden van uw sigaret. Maar de hoofdreden waarom u moet overstappen op elektrisch roken, is de tevredenheid onder gebruikers. Vrijwel iedere roker die een elektrische sigaret probeert, bevalt de damp ten opzichte van de rook. Het is niet voor niets dat zoveel rokers overschakelen naar ‘dampen’. Probeer het en oordeel zelf.

Back To Top